Abingdon Brewery

21.02.2014 19:15

Po delší době drobná soukromá poznámka. Ochutnáno: Břenov IPA 15 ve Výčepu Na stojáka - hodnocení: vynikající (svěží, čerstvé, voňavé, vyvážené chutě, které se pomalu zesilují, v chuti ani ve vůni nic rušivého, výborná teplota, výsledný efekt libozvučný (jsme na webu TNE); pak ze zvědavosti Břevnov 12 v Ochutnávkové pivnici: hm, chybí říz, ve vůni rušivý prvek, dojem, jako by končila bečka, která byla ze včera a možná už i nějakou dobu čekala na své vyčepování, také by mohlo být vychlazenější; snaha vylepšit chuťové skóre: využito nabídky na ochutnání: čerstvě naražený Lucky Bastard Pale 12 - ach jo; pokud bych se chtěl vyhnout nějakému naznačování, že mi to čistě privátně připadalo mdlé a nijaké, vzpomněl jsem si alespoň v mysli na Abingdon Brewery kousek od Oxfordu (protože jsem měl na sobě tričko z tohoto pivovaru, který jsem navštívil a jehož produkty jsem pečlivě ochutnal) a zastesklo se mi po barvitých chutích anglických svrchně kvašených piv. Na LB zůstává obdivuhodná zatím stále pouze cena a design webových stránek. Jsem rád, že doma je na spravení chuti ještě desítka z Bratčic od pana Žáka. I výčepy malých a středních pivovarů i samotné malé a střední pivovary se začínají polarizovat. Po opakované nepříjemné zkušenosti s čepováním piva v Piváriu (na třikrát za sebou podmíra, poslední prsknutí piva z bečky je některou směnou obsluhy běžně chápáno také jako regulérní pivo  ...) oceňuji přístup a kvalitu piva ve Výčepu Na stojáka (i když i tam by mohli občas přitlačit na plnou míru). Pomalu narůstají ceny, v mnoha malých pivovarech klesá kvalita a dobrou desítku abys pohledal. Díky návštěvě Ostravy jsem mohl před pár dny ochutnat skvělou, plnou, sladovou a chmelenou desítku Kunětický hejkal z produkce Pivovarského domu v Ostravě. To je můj tip měsíce února. Tip měsíce ledna byl Svatovar 12 z Lipníku nad Bečvou, výbornou pitelnost má z omezeného pohledu prostého uživatele, který si u piva rád čte, i 11 Marvan v Líšeňském pivovaru.                      

Zpět