Silvestr v Brně - Jehnicích "Na Staré"

03.01.2012 10:07

Silvestrovská besídka měla domácký charakter, sešli jsme se, popovídali, zahráli. Sál nekuřácký a místa dost. Dle informací pořadatele nedorazila z blíže neurčených důvodů skupina cca 50 rockově a motorkářsky laděných předem platících návštěvníků, kteří měli křepčit do brzkého rána. Zpočátku se to projevilo tak, že počet hudebníků, rodinných příslušníků a kamarádů snadno přečíslil domácí návštěvníky. Takže jsme hráli pro sebe navzájem - Kingsfield, Duckie and Dinosaurus (dále D+D) a TNE. Kapely jsou spřízněné po několika liniích:

1) ve všech zpívá, hraje nebo zpívá a hraje Tomáš

2) v Kingsfieldu hraje Jarda Bulíček z první zemité sestavy tehdy ještě Nemouru

3) všechny kapely se vyznačují přítomností lékaře v základní sestavě, v případě Kingsfieldu dokonce lékařů dvou

4) Kingsfield a D+D mají stejnou a o generaci mladší bubenici (která tento večer hrála na bicí TNE) a stejného zpěváka

5) D+D a TNE mají stejného sólového kytaristu, baskytaristu a zpěváka 

6) všichni členové všech tří kapel jsou příznivci malých pivovarů (i když Radek je jako extremistický liberál nejméně ortodoxní  a některé jeho excesy lze označit jako chuťová selhání - ano, několikrát si na zkoušku donesl dokonce plechovku a jednou zkoušel naši trpělivost a toleranci i lahví Gambrinusu, kterou skutečně vypil; pomíjím jeho různé přinesené fajnšmekrovské speciály, vyrobené jen a jen pro Lídl a pod.)  

7) Kingsfield a TNE mají ve svých řadách nejméně jednoho sládka/domo(pivo)varníka  

Na dobrý zvuk kapel dohlížel kapelník Clawed Forehead - z jejichž sestavy posilovala naše řady ještě sympatická slečna z postu prvního kontrabasu. Mezi přítomnými kamarády nebylo možné přehlédnou ten večer tančícího Vilhelma Hudečka (s manželkou a menší částí rodiny), devítiřemeslného kosmopolity a majitele ochranné známky Uzený koleno Band (kterým prošel před lety v rámci základní hudební výchovy vždy nejméně jeden člen každé kapely - v případě TNE dokonce 3). Poklidné (placené) "sousedské" radostné rockové hraní na konci roku (se zajištěným občerstvením), bez strojeného silvestrovského veselí, kouře a motajících se opilců. Ukázka v Ukázkách.          

Zpět