Nefiltrovaný Záviš U Míče

11.05.2010 21:52

Zkuste Pivnici U Míče, Staňkova 15, na čepu stabilně Záviš 12 + Záviš 12 kvasnicový. První poličská pivnice v Brně. Hurá, dočkali jsme se. Teď jen aby bylo vše stabilní, kvalitní, proplachované a čištěné. Podrobnější informace od pana Holoubka zde: http://pivni.info/blok/6255-policske-pivo-v-brne-posiluje.html. Postávání u vysokých stolů u výčepu, zadní místnost s výhledem do zeleného dvora, k pivu nivové koule a obložené (tvarůžkově či masově) chleby, vždy čerstvé, lákavá nabídky pečených žeber a pečeného bůčku. Uvidíme, jak to vydrží. Zkuste sami. Poličkáři, vydejte se na inspekční návštěvu, informujte přátele a známé. Začátkem září doplňuji: Po pravidelných návštěvách a pozorováních zařazuji do stálic, kam si vždy rád zaskočím na oblíbeného kvasnicového Záviše. Občasné poznámky na internetu od "odborníků", kteří sem zavítali jen jednou a hned přispěchají s konečným hodnocením piva a výčepního, nepovažuji za relevantní. Po debatě s majiteli, prohlídce sklepa, v němž jsou sudy uloženy v chladicím boxu, po seznámení se s pozadím otevření pivnice, skutečném podílu Poličského pivovaru na otevření jediné ryze poličské pivnice v Brně je až zarážející, že si pivovar tohoto odběratele neváží více - viz cena skla a další. Majitelé rovněž okamžitě reagovali na návrh vylepšení chuti čepovaného Záviše výměnou stávajícího plynu za dusík. Uvidíme, zda bude rozdíl poznatelný. Z mého pohledu se majitelé snaží Poličku předkládat v optimální kondici. Výhledově chtějí snížit akustické potíže přidáním podhledů. Co se kouře týče - jako nekuřák se stavuji v pivnici dle situace přibližně v intervalu mezi 16-18. Někdy stihnu nekuřáckou sestavu někdy se kouří, ale rozhodně to není "udírna". V poslední době se při mých návštěvách  kouřilo minimálně. Je-li v televizi fotbal - pak tam jednoduše nejdu, protože je jasné, že tam bude plno a že se bude kouřit. Pokud jsem si chtěl dát pivo na vzduchu - vypil jsem si je před pivnicí. Dne 23.9.dodávám: Dusík již tlačí Poličku a je to v chuti poznat, teď si vychutnáte Záviše ve vějíři rozvinutých chutí. Příští týden lze ochutnat k Poličce i Zámeckou 12 z Oslavan. Již se na vás těší v chladicím boxu. Z pivnice U míče se stává atraktivní místo pro přátele Poličského pivovaru, drobných (vždy čerstvých) pochutin k pivu, pečených žeber a přátelského popovídání. Zkušenost chuti kvasnicového Záviše je obtížně přenositelná a popsatelná, obstarejte si raději vlastní. 15.11. Záviš je u Míče vynikající, ani se nechce kolikrát odejít. Majitelé učinili zaznamenání hodnou zkušenost: je-li ochutnávka, poličkáři si rádi dají jedno, dvě, ale pak zase hurá zpátky k Závišovi. Ukazuje se, že kvalitně ošetřenému Závišovi je pro poličkáře těžké najít rovnoprávného partnera. A to se v ochutnávce vystřídal Rampušák, Kácov, Oslavany, Harrach. Na základě této zkušenosti se bude ochutnávka koncentrovat zpravidla na čtvrtek. V prosinci nás čeká Eliška, 150 dnů zrající rarita z Poličky. 20. 1. 2011: Míč je nyní stabilní, spolehlivý, oblíbený. Eliška byla vynikající - a bude opět na Velikonoce. Na Záviše do Míče. 

Zpět